Το τρίμα και η πούδρα ελαστικού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια σειρά εφαρμογών μεταξύ των οποίων ως αποστραγγιστικό σε τεχνικά έργα και εφαρμογές (π.χ. κατασκευές έργων ΧΥΤΑ, ως αντικραδασμικό σε υποστρώματα εθνικών οδών, σιδηροδρομικών γραμμών (χρήση ολόκληρων ή τεμαχισμένων ελαστικών), ή ως πληρωτικό υλικό σε κατασκευές ηχομονωτικών πετασμάτων εθνικών οδών. Επίσης το ανακυκλωμένο ελαστικό μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση παρασκευής προϊόντων (π.χ. πλακάκια) για χρήση σε παιδικές χαρές, αθλητικούς χώρους, κλπ.

Στην Ελλάδα, η συνηθέστερη εφαρμογή τεμαχισμένου ελαστικού είναι ως πρόσθετο σε τεχνητούς χλοοτάπητες γηπέδων 5×5 και άλλους αθλητικούς χώρους. Η Tyres Herco αναζητά νέες αγορές για τη διοχέτευση τελικών προϊόντων τεμαχισμένων ελαστικών και προωθεί τη χρήση τους σε νέες εφαρμογές με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της ανακύκλωσης.

Από την διαδικασία ανακύκλωσης των ελαστικών προκύπτουν σημαντικές ποσότητες ατσαλιού το οποίο περιέχεται σε διάφορα ποσοστά στα ελαστικά. Το ανακυκλωμένο ατσάλι πωλείται στην χαλυβουργική βιομηχανία ώστε να επαναχρησιμοποιηθεί.

Τα ελαστικά περιέχουν σε διάφορα ποσοστά, ανάλογα με τον τύπο τους, λινά. Κατά τη διαδικασία της κοκκοποίησης, τα λινά απομακρύνονται από το ελαστικό. Και αυτά όμως ανακυκλώνονται. Η Tyres Herco τα πουλάει σε εταιρείες οι οποίες τα χρησιμοποιούν ως καύσιμα στην παραγωγική διαδικασία τους.

Το τρίμμα ελαστικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εγχώρια αλλά και την διεθνή αγορά ως πρώτη ύλη σε πληθώρα προϊόντων που σήμερα παράγονται από πρωτογενές υλικό (π.χ. ιμάντες, αθλητικά και βιομηχανικά δάπεδα, αντικραδασμικά και μονωτικά υλικά κλπ.) καθώς ως πρόσθετο στην οδοποιία για κατασκευή αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα.

Ειδικά στην κατασκευή αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα αναμένεται να υπάρξει μεγάλη απορρόφηση του προϊόντος, καθώς το τρίμμα ελαστικού τοποθετείται κατά την κατασκευή της τελικής στρώσης κυκλοφορίας των οχημάτων και επομένως χρησιμοποιείται τόσο στην κατασκευή νέων οδών όσο και στη συντήρηση και αναβάθμιση του υπάρχοντος οδικού δικτύου

Με την περαιτέρω επεξεργασία του ελαστικού τρίμματος προκύπτει η πούδρα ελαστικού η οποία είναι απαλλαγμένη από λινά και μέταλλο. Συνήθως χρησιμοποιείται για τη δημιουργία πλαστικών ειδών από ανακυκλωμένα υλικά (κάδοι απορριμάτων κτλ).